08.04.2009. / 17:28

Autor: Andrea Belin

4 ključna savjeta za savršen seks

Svakome se može dogoditi jedna loša performansa, no ukoliko se to češće ponavlja, potražite pomoć. Svaka bolest ima lijeka pa tako i erektivna disfunkcija

I najboljima nekad ne ideI najboljima nekad ne idePrije samo nekoliko desetljeća seks je napokon prestao biti tabu tema. O ženskoj seksualnosti do tada se nije uopće raspravljalo i sva sreća da su se vremena promjenila pa sada možemo o tome otvoreno razgovarati. Spolni nagon je jedan od osnovnih životnih nagona i ima ogroman utjecaj na ljudsko ponašanje.
Svaka bolest vezana uz seksualnost loše utječe na kvalitetu života. Međutim, većina bolesti i poremećaja danas su izlječivi, stoga ako imate bilo kakav problem te vrste, ne brinite jer vam nudimo nekoliko savjeta kako ih ukloniti i uživati u seksu do kraja!

1. Priznajte sami sebi da imate problema i potražite pomoć

Istraživanja su pokazala da većina muškaraca mlađih od 40 godina rijetko pričaju o seksualnosti i ako imaju bilo kakve poteškoće po tom pitanju srame se potražiti stručnu pomoć. Oni pak strariji probleme pripisuju godinama. Često puta znaju reći da su prestari i sve ostane na tome. Ako su nekad i uzimali ljekove, a rezultati nisu bili obečavajući, ne usude se to opet ponoviti.
No, u današnje vrijeme ubrzani način života udaljava ljude pa tako mnogi niti ne žele rješiti svoje seksualne probleme jer prioritetima smatraju nešto sasvim drugo. Vrlo je važno priznati problem i potražiti stručnu pomoć. Ako je i kod vas slična situacija razgovarajte s partnerom i ne sramite se otići llječniku i pitati za savjet.

2. Promjenite način života

Loše životne navike zamjenite boljima. Prestanite pušiti, bavite se sportom, pravilno se hranite i dovoljno spavajte. Vjerujte rezultati će biti vidljivi jako brzo. Važnu ulogu u postizanju erekcije imaju mozak, živci, hormoni, srce... Razina testosterona također utječe na postizanje erekcije, a njegova koncentracija u krvi opada s godinama.
Drastičniji pad nastupa poslije četrdesete godine, pa tako jedan pedesetogodišnjak ima pola manje testosterona nego ih je imao prije deset godina. Karakteristični simptomi niske razine testosterona su nedostatak energije, neraspoloženje, gubitak pamćenja, slabost mišića, osteoporoza, visok postotak tjelesnih masti, nizak postotak mišićne mase i erekcijska disfunkcija. Oko 25 posto slučajeva erekcijske disfunkcije uzrokuju lijekovi koji se koriste za liječenje drugih bolesti. Među njih se ubrajaju neki lijekovi za povišeni krvni tlak, bolesti srca i depresiju. Promjenite neke životne navike, rezultati će biti vidljivi i na seksualnom području.

3. Poradite na mentalnom sklopu

Mentalno zdravlje je predispozija seksualnog zdravlja jer je mozak najbitniji spolni organ. Za uspješan seksualni život važna je ravnoteža tijela i uma, a stres i depresija remete taj sklad. Dugotrajan stres izaziva tjeskobu čiji su simptomi strah, leptirići u želucu, zujanje u ušima, ubrzani rad srca i "preskakanje" srca. Ovakvo stanje može izazvati različita psihička oboljenja. Poradite na oslobađanju stresa i seksualni život postati će interesantniji.

4. Za seks je potrebno dvoje

Svijest o postojanju problema i njegovo rješavanje točno je polovica puta do uspjeha. Drugu, lakšu polovicu čini plan terapije koji se ostvaruje uz pomoć lječnika i partnera. Liječnik detaljnim sistematskim pregledom utvrđuje trenutačno zdravstveno stanje pacijenta i u skladu s njim predlaže terapiju erekcijske disfunkcije. Kada se ti problemi riješe slijedi razgovor s partnerom. Nemojte se dovesti u situaciju da vas je sram priznati koje stvari vas najviše uzbuđuju. Kada rješite sve ove probleme na dobrom ste putu da vaš seksualni život i dalje bude kvalitetan kao i prije.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika