10.04.2009. / 18:32

Autor: Hina

Timošenko - Putin krajem mjesec ponovno o plinu

Ukrajinsko priopćenje kaže da će se nakon 20. travnja sastati međuvladino povjerenstvo za gospodarsku suradnju

Julija Timošenko i Vladimir PutinJulija Timošenko i Vladimir PutinUkrajinska premijerka Julija Timošenko sastat će se potkraj travnja s ruskim premijerom Vladimirom Putinom, kaže se u priopćenju što ga je u petak izdala ukrajinska vlada.

No Rusija tvrdi da još nije određen datum toga sastanka. "O konačnome se datumu tek treba dogovoriti", rekao je glasnogovornik ruske vlade Dimitrij Peskov.

Odnosi između tih dviju država poremećeni su čestim sporovima, osobito zbog protoka ruskoga plina preko Ukrajine. Svađa zbog cijene u siječnju je uzrokovala dvotjedan prekid opskrbe Europe ruskim plinom.

Obje strane potvrdile su da su premijeri razgovarali u četvrtak. Ukrajinsko priopćenje kaže da će se nakon 20. travnja sastati međuvladino povjerenstvo za gospodarsku suradnju.

Premijerka Timošenko, koja je u posjetu središnjoj Ukrajini, izjavila je, a mediji prenose, kako su prevladane razlike između dviju susjednih zemalja u vezi s pitanjem kako modernizirati sustav ukrajinskih plinovoda.

Za početak travnja bilo je predviđeno da se sastane s Putinom u Moskvi, ali Rusija je taj sastanak otkazala zbog neslaganja s ukrajinskim planom da plinovode modernizira u suradnji s Europskom unijom.

Mediji su prenijeli izjavu Julije Timošenko iz Dnjepropetrovska: "Jasno smo rekli da smo mi partneri u modernizaciji sustava prijevoza plina. Vjerujemo da je to pitanje riješeno i da možemo nastaviti rad."

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika