13.04.2009. / 09:51

Autor: Hina

ETA planirala ubiti kralja Juana Carlosa u raketnom napadu

Članovi španjolske vlade nalaze se među mogućim metama separatističke baskijske organizacije u tom tipu zračnog napada, dodaje isti izvor

Stipe Mesić i kralj Juan CarlosStipe Mesić i kralj Juan CarlosETA je planirala prije nekoliko godina ubiti španjolskog kralja Juana Carlosa u napadu raketom zemlja-zrak na njegov zrakoplov ili helikopter, izvijestio je u nedjelju jedan baskijski list pozivajući se na francuske antiterorističke izvore.

Pojedinosti tog plana napada nalaze se navodno na CD-Romovima pronađenim u travnju 2004. u jednoj kući u francuskoj Baskiji, piše regionalni dnevni list El Correo.

Sada ih analizira francuska policija.

Članovi španjolske vlade nalaze se među mogućim metama separatističke baskijske organizacije u tom tipu zračnog napada, dodaje isti izvor.

U istoj kući policija je pronašla ostatke jedne rakete koja je možda upotrijebljena tijekom jednog testa, piše taj list. Dvije rakete istog tipa pronađene su u skrovištima ETA-e u listopadu 2004. u Francuskoj.

Policijski i sudski francuski izvori su nedjelju nisu mogli potvrditi te informacije, prenosi AFP.

Prema španjolskim medijima, ETA je pokušala nekoliko puta ubiti Juana Carlosa, posebice u travnju 2004. kada je zadužila jednog svog člana da snajperom ubije kralja na Majorci.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika