13.04.2009. / 19:19

Autor: Martina Čizmić

Joca Amsterdam živi od 600 eura mjesečno

Jocić je navodno tijekom godina pokušavao kupiti nekoliko tvrtki tijekom privatizacije, a neke je i uspio ali na tuđe ime

Sreten JocićSreten JocićSreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterda poznati je pripadnik srpske mafije. No, prema njegovom svjedočenju na Okružnom sudu u Beogradu, moglo bi se pomisliti da srpskoj mafiji baš i ne ide najbolje.

Naime, u svom iskazu sudu rekao je da živi od 600 eura prihoda mjesečno. Dodao je da stanuje u Tolstojevoj 33, inače bivšoj vili Slobodana Miloševića. No, kako ističu upućeni u cijene nekretnina, za tu vilu mjesečno je potrebno izdvojiti barem 10 tisuća eura za najam. Stoga je logično pitanje - tko plaća najam te vile?

Kako ističe Dragan Hadži Antić, bivši direktor lista Politika, Miloševićeva vila nije prodana jer bi on to sigurno znao. No dodaje kako ne zna da li je Jocić tamo samo prijavljen ili je i iznajmio kuću.

Jocićev odvjetnik Zdenko Tomanović ističe kako je kuća u najmu i to na određeno vrijeme. Kaže kako ugovor traje do kolovoza ove godine, ali ne zna niti od koga je kuću unajmio niti za koliko novca.

Zanimljivo je da je Jocić zaposlen u tvrtki "Hemisfera", čiji je direktor i koja se bavi konzaltingom, managementom, vanjskom trgovinom i uslugama u vanjskoj trgovini. Prema posljednjim podacima tvrtka je prošlu godinu završila sa gubitkom od 442 tisuće dinara, a ima samo dvoje zaposlenih.

Jocić je navodno tijekom godina pokušavao kupiti nekoliko tvrtki tijekom privatizacije, a neke je i uspio ali na tuđe ime.

Inače, sudi mu se zbog 14 godina starog ubojstva zbog kojeg je 2004. godine bio izručen Srbiji iz Nizozemske, nakon čega je platio 300 tisuća eura jamčevine kako bi suđenje mogao dočekati na slobodi.

Vezane vijesti

Srpska mafija prijetila Karamarku

Srpska mafija prijetila Karamarku

Ministar Ostojić potvrdio je da zna za informaciju da je njegov prethodnik na ministarskom položaju Tomislav Karamarko primio prijetnje od srbijanske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika