14.04.2009. / 12:26

Autor: Katarina Zorić

Đapićev osječki kutak: 'Predlažem da se iz gradonačelničke utrke povučemo i Matković i ja'

Nove komplikacije u HSP-u dogodile su se nakon što je Đapiću dojučerašnji bliski suradnik Gordan Matković okrenuo leđa i najavio samostalnu utrku za gradonačelnika kao nezavisni kandidat

Anto Đapić predlaže Danijela Srba za kandidata za osječkog gradonačelnikaAnto Đapić predlaže Danijela Srba za kandidata za osječkog gradonačelnikaAnto Đapić, šef HSP-a koji se nikako ne želi odreći gradonačelničke fotelje u Osijeku, novinarima je iznio novi prijedlog: "Da je Gordan Matković imao podršku podružnice, bio bi kandidatom za gradonačelnika Osijeka! Ako mu je stalo do stranke kao što govori, imam rješenje. Nek se povučemo iz utrke i on i ja te kandidat HSP-a za gradonačelnika bude Daniel Srb!"

Nove komplikacije u HSP-u dogodile su se nakon što je Đapiću dojučerašnji bliski suradnik Gordan Matković okrenuo leđa i najavio samostalnu utrku za gradonačelnika kao nezavisni kandidat. Šef pravaša rekao je novinarima da su nakon toga poteza Matković, kao i još petero članova stranke koji su zajedno s njim potpisali priopćenje, suspendirani s funkcija na osnovu odluke Časnog suda stranke.

Matković je, podsjetimo, ustvrdio da na skorašnjim lokalnim izborima samo jedan kandidat može postati gradonačelnik te je stoga ušao u “Novu osječku priču”. Pojašnjavajući svoje razloge za kandidaturom Matković je dodao kako je Đapiću poručio da više neće biti vatrogasac stranke. Nova Đapićeva ponuda Matkoviću nije prihvatljiva jer kako je rekao, želi novu osječku priču i pobjednički tim.

Međutim, i dalje se čeka odluka HDZ-a o ostanku u koaliciji s Đapićem ili pružanju podrške Matkoviću. O tome će danas biti riječi u središnjici u Zagrebu. Ako je suditi po najavama čelnika osječkog HDZ-a koji je izjavio da mu se jako sviđa nova osječka priča, moguće je da u Osijeku dođe i do nove koalicije.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika