15.04.2009. / 11:58

Autor: Hina

Potres u Italiji: Za obnovu potrebno 12 milijarda eura

U potresom poharanom području, svaka treća kuća nije za stanovanje, a u samom gradu L'Aquili čak i svaka druga

L'Aquila je grad koji je najviše stradaoL'Aquila je grad koji je najviše stradaoZa obnovu područja u Italiji koje je 6. travnja teško stradalo u potresu, u kojemu je poginulo gotovo tristo osoba, a uništeno je i oštećeno više od 10.000 kuća, trebat će 12 milijarda eura, rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova, a prenio je u srijedu Corriere della Sera.

"Dvanaest milijarda eura: to je svota koju moramo pronaći za obnovu Abruzza", pokrajine razorene u strašnom potresu, ocijenio je Roberto Maroni.

Sjednica talijanske vlade treba se održati idući tjedan u L'Aquili, gradu koji je najviše stradao, kako bi se izdvojila sredstva za pomoć stanovnicima i za početak obnove. Kako piše Corriere, sjednica će se održati 23. ili 24. travnja.

U potresom poharanom području, svaka treća kuća nije za stanovanje, a u samom gradu L'Aquili čak i svaka druga.

Premijer Silvio Berlusconi izjavio je prošli tjedan da se nekoliko predsjednika država i vlada ponudilo da preuzmu financiranje obnove crkava i spomenika.

L'Aquila, srednjovjekovni grad bogat baroknim spomenicima, jedan je od najvećih urbanističkih kompleksa iz srednjeg vijeka u Italiji. U potresu je oštećeno više povijesnih spomenika, većinom crkava.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika