15.04.2009. / 19:41

Autor: Hina

Inzko u Banjoj Luci pozvao na ustavne promjene u BiH

"Ustavne promjene nisu uvjet za zatvaranje OHR-a, ali mislim da bi to bio najbolji dokaz da je ispunjen drugi uvjet koji je postavljen pred BiH - da je u državi političko stanje stabilno", rekao je Inzko

Valentin InzkoValentin InzkoVisoki međunarodni predstavnik i posebni predstavnik Europske unije u BiH Valentin Inzko pozvao je u srijedu za prvoga službenog posjeta Banjoj Luci na provedbu ustavnih promjena u zemlji te preobrazbu Ureda visokog predstavnika što bi, kako je rekao, pomoglo približavanju te zemlje ulasku u EU.

"Ustavne promjene nisu uvjet za zatvaranje OHR-a, ali mislim da bi to bio najbolji dokaz da je ispunjen drugi uvjet koji je postavljen pred BiH - da je u državi političko stanje stabilno", rekao je Inzko koji se u Banjoj Luci susreo s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Ocijenio je da bi stjecanje statusa kandidata te države za Europsku uniju opustilo odnose u BiH.

Inzko se u Banjoj Luci susreo i s predsjednikom RS-a Rajkom Kuzmanovićem i potpredsjednicima Adilom Osmanovićem i Davorom Čordašem.

U razgovoru je poduprt dogovor čelnika triju stranaka u BiH o ustavnim promjenama.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika