18.04.2009. / 17:59

Autor: Hina

NATO potvrdio: Gusari oteli belgijski brod, među posadom i četvorica Hrvata

Brod Pompei je u subotu prijepodne odaslao signal za opasnost kad se nalazio na oko 370 milja (oko 600 kilometara) od somalske obale na putu za Sejšele

Brod je specijaliziran za radove na učvršćivanju podmorskih cjevovodaBrod je specijaliziran za radove na učvršćivanju podmorskih cjevovodaNATO-ove vojne snage u Indijskom oceanu potvrdile su da su belgijski brod Pompei s deset članova posade, među kojima su četvorica Hrvata, dvojica Belgijanaca jedan Danac i trojica Filipinaca, u subotu oteli somalski gusari, prenose agencije.

"Helikopter EU-ovih pomorskih snaga koje provode Operaciju Atalanta nadletio je područje i potvrdio da je u pitanju otmica", rekao je za Reuters NATO-ov pukovnik Alexandre Fernandes. On nije objavio nikakve dodatne pojedinosti.

Brod Pompei je u subotu prijepodne odaslao signal za opasnost kad se nalazio na oko 370 milja (oko 600 kilometara) od somalske obale na putu za Sejšele.

Pompei, dužine 65 metara i istisnine 1850 tona pripada grupaciji Jan De Nul. Brod je specijaliziran za radove na učvršćivanju podmorskih cjevovoda.

Predstavnici belgijskog premijera Hermana Van Rompuya - ministar prijevoza, ministar pravosuđa, ministar unutarnjih poslova, ministar obrane i ministar vanjskih poslova te predstavnici udruga koje su unajmile brod, održali su hitne sastanke, a o situaciji i događajima obaviještene su obitelji članova posade, prenosi France presse.

Hrvatsko veleposlanstvo u Belgiji u kontaktu je s vlasnicima broda, grupacijom Jan de Nul, i prati situaciju, javljeno je iz MVPEI RH.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika