21.04.2009. / 07:31

Autor: Hina

Janša: Vlada se bavi sama sobom umjesto krizom

Sadašnje trzavice u Pahorovoj vladi govore zapravo o tome da se stranke koje su pobijedile na lanjskim izborima bore za "preraspoređivanje" utjecaja kapitala koji je podržao stvaranje koalicije lijevog centra

Janez JanšaJanez JanšaBivši predsjednik slovenske vlade Janez Janša izjavio je u ponedjeljak da se sadašnja vlada Boruta Pahora "bavi sama sobom" umjesto prijetećom gospodarskom krizom, čime je komentirao političku krizu u koaliciji nastalu na pitanju takozvanih tajkunskih kredita.

"Vlada se bavi sama sobom umjesto krizom i sve većom nezaposlenošću", rekao je Janša u razgovoru za Slovensku televiziju.

Komentirajući neke najave da će se Pahorova četveročlana koalicija raspasti zbog reprogramiranja kredita slovenskim "tajkunima", Janša je rekao da je uvjeren da se to neće dogoditi.

Po Janšinim riječima, sadašnje trzavice u Pahorovoj vladi govore zapravo o tome da se stranke koje su pobijedile na lanjskim izborima bore za "preraspoređivanje" utjecaja kapitala koji je podržao stvaranje koalicije lijevog centra.

"Sada je došlo vrijeme kada tajkuni očekuju da će im biti vraćena njihova usluga", rekao je Janša.

Koalicijska stranka Zares zaoštrila je odnose s Pahorovim Socijalnim demokratima (SD) i Liberalnim demokratima (LDS) zato što su te dvije stranke podržale produljenje kredita Infond Holdingu od Nove Ljubljanske banke.

Riječ je o već dospjelom kreditu od 150 milijuna eura najvećoj slovenskoj banci u većinskom vlasništvu države.

U ponedjeljak je zbog tog ostavku ponudio direktor Nove Ljubljanske banke (NLB) Draško Veselinovič koji je na to mjesto imenovan prije malo više od dva mjeseca.

Predsjednici triju koalicijskih stranaka o nastaloj će situaciji u koaliciji u utorak o tome raspravljati s Pahorovim Socijalnim demokratima (SD).

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika