22.04.2009. / 13:15

Autor: Anamarija Kronast

Halid Bešlić 15. svibnja ponovno na pozornici

Nažalost još uvijek neće moći pjevati, no dat će podršku kolegama koji u tuzlanskom Mejdanu organiziraju veliki humanitarni koncert "Prijatelji od rođenja".

Halid neće pjevati ali ne želi ni propustiti koncertHalid neće pjevati ali ne želi ni propustiti koncertNakon prometne nesreće zdravstvene prognoze za bosanskog pjevača Halida Bešlića uistinu nisu bile obečavajuće. Jedna od njih čak je govorila i kako je moguće da on više nikada neće moći pjevati. Ipak, srećom, pokazalo se kako je većina najgorih teorija ipak bila netočna, a pjevač još samo vodi bitku za desno oko na koje, ni nakon operacije u Belgiji, još uvijek ne vidi.Dobra je vijest da se i vraća na pozornicu.

Nažalost još uvijek neće moći pjevati, no dat će podršku kolegama. Naime, u tuzlanskom Mejdanu 14. svibnja biti će održan veliki humanitarni koncert "Prijatelji od rođenja". Prihod od koncerta bit će iskorišten za opremanje i rekonstrukciju Klinike za djecu i dječje bolesti Tuzla, a organizator je sarajevska agencija "Ba brand". 

- Nakon Sarajeva, odlučili smo humanitarni koncert "Prijatelji od rođenja" organizirati i u Tuzli.

Već je napravljen spisak imena izvođača, tako da će posjetioci u Mejdanu moći uživati uz pjesme Nedžada Salkovića, Hanke Paldum, Enesa Begovića, Semira Cerića Koketa, Selme Bajrami, "Crvene jabuke", a pripremili smo i još nekoliko specijalnih iznenađenja - kazao je Adnan Medošević, direktor agencije "Ba brand" ističući da je u Fojnici prije nekoliko dana posjetio Halida Bešlića, koji je bio inicijator sarajevskog koncerta "Prijatelji od rođenja", te je naš veliki pjevač pružio punu podršku ovom projektu u Tuzli.

- Nažalost, Halid neće moći zapjevati, ali je najavio da će, najvjerojatnije, svojim prisustvom u Mejdanu podržati kolege i pozdraviti brojne posjetioce - kaže Medošević za avaz.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika