23.04.2009. / 19:38

Autor: Hina

Pahor: Sastanak odgođen kako bi Slovenija proučila prijedlog

"Ministar Žbogar danas nas je na sjednici kratko izvijestio o povjerenikovu prijedlogu. Taj je prijedlog potrebno vrlo pomno i pročitati i promisliti i zahtijeva da ga obje strane vrlo brižno prosude", rekao je Pahor

Borut PahorBorut PahorPredsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u četvrtak popodne da je njegov susret s hrvatskim kolegom Ivom Sanaderom, koji se trebao održati u idući utorak, odgođen na njegovu molbu kako bi slovenska politika mogla temeljito prosuditi sadržaj najnovijeg prijedloga što ga je europski povjerenik Olli Rehn u srijedu predočio ministrima vanjskih poslova Jandrokoviću i Žbogaru.

"Ministar Žbogar danas nas je na sjednici kratko izvijestio o povjerenikovu prijedlogu. Taj je prijedlog potrebno vrlo pomno i pročitati i promisliti i zahtijeva da ga obje strane vrlo brižno prosude", rekao je Pahor novinarima u stanci redovite sjednice slovenske vlade.

Glavna tema vladine sjednice jest novi rebalans državnog proračuna te usklađivanje stajališta koalicijskih stranaka glede banaka u državnom vlasništvu i njihova kreditiranja u vrijeme gospodarske krize zbog tzv. tajkunskih zajmova.

Pahor je rekao da je u četvrtak popodne u telefonskom razgovoru sa Sanaderom predložio odgodu sastanka planirana za utorak na početak svibnja kako bi se o elementima Rehnova prijedloga mogao savjetovati sa slovenskom politikom, te da je hrvatski premijer to prihvatio.

Pahor je dodao da je o novom Rehnovu prijedlogu već u četvrtak razgovarao s predsjednikom Danilom Tuerkom, a idući tjedan želi o tome razgovaratii i s predsjednicima stranaka.

Vlada bi zatim o prijedlogu i mogućim dopunama raspravljala na svojoj sjednici idući tjeda u četvrtak te ga dostavila na raspravu u parlamentarni odbor za vanjsku politiku.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika