28.05.2012. / 12:23

Autor: Martina Čizmić

Pahor mjerka Türkovu stolicu

Uvjeren je Slovenija treba predsjednika koji će imati dovoljno karizme da pokrene državu da se izvuče iz krize. Naime, upravo to, smatra Pahor, nedostaje aktualnom predsjedniku Danilu Türku

Borut PahorBorut PahorBorut Pahor više nije na čelu slovenske Vlade, ali to ne znači da je odustao od borbe za vlast.

Iako mu premijersko mjesto više nije toliko zanimljivo, u razgovoru za tjednik Reporter otkrio je kako razmišlja o kandidaturi za predsjednika Slovenije.

Uvjeren je Slovenija treba predsjednika koji će imati dovoljno karizme da pokrene državu da se izvuče iz krize. Naime, upravo to, smatra Pahor, nedostaje aktualnom predsjedniku Danilu Türku.

Kaže kako konačnu odluku o kandidaturi još nije donio, ali ne isključuje mogućnost da se ujesen kandidira na predsjedničkim izborima. No, prije toga, kaže, kandidirati će se ponovno za predsjednika svoje stranke.

Podsjetimo, Pahor se planirao kandidirati za predsjednika i prije pet godina, no tada je odabrao sudjelovanje na parlamentarnim izborima gdje je izabran za premijera.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika