24.04.2009. / 07:37

Autor: Hina

Alkalaj prosvjedovao zbog Jeremićeva omalovažavanja BiH

Alkalaj posebice neodgovornim drži Jeremićevu izjavu kako bi se "trebalo prestati pretvarati da je BiH država ako joj već treba protektorat"

Vuk JeremićVuk JeremićMinistar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alakalaj upozorio je srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića da svojim neprimjerenim izjavama omalovažava kandidaturu BiH za mjesto nestalne članice u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, priopćilo je u četvrtak bosanskohercegovačko ministarstvo vanjskih poslova.

U priopćenju dostavljenu medijima u Sarajevu navodi se kako je Alkalaj danas telefonski upozorio Jeremića na neprimjerene komentare koje je srbijanski ministar iznio u intervjuu što ga je isti dan objavio The Washington Times.

"Ministar Alkalaj izrazio je nezadovoljstvo zbog neprimjerena miješanja srbijanskog ministra vanjskih poslova u unutarnje stvari BiH. Istaknuo je kako je nedopustivo nazivati članstvo BiH u VSUN-a "bizarnim" i "nelogičnim" zbog toga što, po Jeremićevoj ocjeni, "BiH nije država, nego protektorat", navodi MVP BiH.

Alkalaj posebice neodgovornim drži Jeremićevu izjavu kako bi se "trebalo prestati pretvarati da je BiH država ako joj već treba protektorat".

Bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova također podsjeća kako je to potpuno suprotno izjavama što ih je njegov srbijanski kolega dao za prošlog posjeta Sarajevu.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika