24.04.2009. / 14:37

Autor: Martina Čizmić

Mesić: Invalidi ne trebaju milost nego posao

Organizirat ćemo taxi službu za invalide, najavio je Jasen Mesić

Kandidat koalicije HDZ–HSS–HSLS za gradonačelnika i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba mr. Jasen Mesić danas je na Kajzerici ukazao na probleme osoba s invaliditetom u Gradu Zagrebu.

"Kako ova gradska vlast nije odgovorna prema ostalim građanima, tako nije ni prema osobama sa invaliditetom. Invalidi ne trebaju milost, trebaju mogućnost školovanja i mogućnosti prekvalifikacije. Osobe sa invaliditetom mogu i žele biti korisni u ovom gradu. Sa istim problemima se suočavaju i naši branitelji u invalidskim kolicima. Grad mora osigurati poticaje poduzetnicima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom", poručio je Jasen Mesić koji je u društvu gospodina Hrvoja Belamarića, poznatog borca za prava osoba s invaliditetom, obišao ključne lokacije u centru grada Zagreba koje su još uvijek nedostupne za osobe sa invaliditetom, te dodao kako u gradskom odjelu koji je zadužen za probleme invalida radi samo jedna osoba s invaliditetom, što nema logike.

"Želim da vidi WC od 5 milijuna kuna koji invalidi ne mogu otvoriti jer su vrata preteška i koji je jedini u centru grada za osobe sa invaliditetom, da vidi kako je doći do njega i koliko Vam treba do njega ako ste na, primjerice, Cvjetnom trgu. To je sramotno. U Tkalčićevoj ulici vidimo loš princip gradskog urbanizma, osobe u invalidskim kolicima ne mogu uopće proći pojedinim dijelovima grada. Mi nemamo pristup nekim ulicama i trgovima. Što će nam tramvaji prilagođeni invalidima kada nisu uređena stajališta", upozorio je Hrvoje Belamarić.

"Organizirat ćemo taxi službu za invalide. Moramo poticati školovanje i obrazovanje osoba s invaliditetom, uključiti ih u život grada kao punopravne članove, a ne putem milostinja i sitnih financijskih pomoći. Osobe s invaliditetom žele punopravno sudjelovati u životu u gradu, oni žele razvijati sami sebe, i to je ono što im mi želimo omogućiti", zaključio je Jasen Mesić.

Vezane vijesti

Premijerka otvorila knjižnicu koja nije spremna na rad

Premijerka otvorila knjižnicu koja nije spremna na rad

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je Narodnu knjižnici i čitaonicu u Ogulinu koja nije spremna za rad, ustanova je nakon posjeta premijerke,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika