28.04.2009. / 07:21

Autor: Hina

Sarkozy: Francuska i Španjolska "jednoglasno" protiv terorizma

"Veze između naših dviju zemalja nisu nikada bile tako jake. To nije uvijek bilo jednostavno", istaknuo je Sarkozy

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuska i Španjolska "jednoglasno nastupaju protiv terorizma", napose protiv ETA-e, a veze između dviju zemalja "nisu nikada bile tako jake", izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo francuski predsjednik Nicolas Sarkozy koji boravi u službenom posjetu Španjolskoj.

"O svim pitanjima Francuska i Španjolska nastupaju jednoglasno. To vrijedi i za borbu protiv terorizma", rekao je Sarkozy pred predstavnicima francuske zajednice u Madridu, na domjenku upriličenom u rezidenciji francuskog veleposlanika.

"Francuska nikada neće pristati na nagodbe. Francuska je na strani španjolske demokracije" u borbi s terorizmom, dodao je, u času kada je francusko-španjolska suradnja u borbi s baskijskom oružanom separatističkom skupinom ETA-om već nekoliko godina na vrhuncu, na veliko zadovoljstvo Madrida.

ETA-u se smatra odgovornom za smrt 825 osoba u Španjolskoj tijekom četrdeset godina borbe za neovisnost Baskije. Španjolsku su usto snažno potresli islamistički atentati počinjeni 11. ožujka 2004. u Madridu u kojima je poginula 191 osoba, a ranjeno je više od 1.800.

"Veze između naših dviju zemalja nisu nikada bile tako jake. To nije uvijek bilo jednostavno", istaknuo je Sarkozy, smjerajući na francusko-španjolske razmirice iz 1980-ih.

U ime tog približavanja, "Francuska traži da Španjolska, osma gospodarska sila svijeta, sudjeluje u radu G20" ravnopravno s ostalima, dodao je Sarkozy.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika