29.04.2009. / 07:48

Autor: Katarina Zorić

Jocić demantirao upletenost u Pukanićevo ubojstvo: 'Uvučen sam u policijsko - političke igre u Hrvatskoj'

Jocićev branitelj Zdenko Tomanović, koji je prisustvovao saslušanju, rekao je da je njegov klijent kategoričan u tome da ne postoji niti jedan dokaz njegove umiješanosti u ubojstvo Pukanića, jer, kako je rekao, Jocić nema veze s tim i ne želi se izjašnjavati u povodu glasina

Joca Amsterdam (desno) danas bi trebao biti saslušan pred istražin sucem i to najkasnije do 21 sat kada mu istječe 48-satni pritvorJoca Amsterdam (desno) danas bi trebao biti saslušan pred istražin sucem i to najkasnije do 21 sat kada mu istječe 48-satni pritvorSreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam, saslušan je sinoć pred beogradskom policijom, a u svome prvom iskazu odbacio je sve sumnje da je umješan u ubojstvo predsjednika uprave tjednika Nacional Ive Pukanića. Izjavio je da je uvučen u policijsko - političke igre u Hrvatskoj.

Zdenko Tomanović, Jocićev branitelj koji je prisustvovao saslušanju, rekao je da je njegov klijent kategoričan u tome da ne postoji niti jedan dokaz njegove umiješanosti u ubojstvo Pukanića. Kako je rekao, Jocić nema veze s tim i smatra da ga se optužuje na osnovu glasina u povodu kojih se ne želi izjašnjavati.

"Na moj zahtev on je odbio izjašnjavati na glasine, novinske natpise, bilo čije komentare, ali je jasno stavljeno do znanja nadležnim organima da će na svaki dokaz pribavljen u skladu sa međunarodnim pravom i našim zakonima Jocić izjašnjavati", rekao je Tomanović srbijanskoj državnoj televiziji RTS.

Jocić bi danas, najkasnije do 21 sat kada mu ističe mjera policijskog zadržavanja od 48 sati, trebao biti izveden pred istražnog suca Specijalnog suda u Beogradu, gdje će također biti saslušan.

Sreten Jocić u pritvoru je od ponedjeljka navečer. Priveden je nakon što ga je srbijanska policija uhitila po nalogu Specijalnog tužiteljstva, zbog sumnje da je umješan u ubojstvo Ive Pukanića. Svjedok pokajnik u istrazi Pukanićeva ubojstva u iskazu hrvatskoj policiji optužio je Jocića da je naručio ubojstvo.

Rekao je da je za to je angažirao Slobodana Đurovića i Roberta Matanića. Upleten je i Milenko Kuzmanović, koji je pušten nakon jednomesečnog pritvora zbog nedostatka dokaza. Matanić, koji je uhićen šest dana nakon ubojstva, spominjao je Jocića.

Balkanski kralj kokaina, kako ga nazivaju mediji, u trenutku uhićenja bio je sam u vili koju mu je iznajmila obitelj Slobodana Miloševića. Policiji nije pružao otpor, a rekao je da bi se i sam odazvao na poziv za razgovor. Prema neslužbenim informacijama, Jocić je planirao pobjeći iz Srbije pa je akcija uhićenja ubrzana i to u ttenutku kada u zemlji nije bio srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Većina dokaza na osnovu kojih je Jocić uhićen, došla je iz Hrvatske, a ti dokazi u Beograd su stigli krajem prošlog tjedna i bili su dovoljni za privođenje, piše Jutarnji list. Jocić je uhićen temeljem zakonske odredbe kojom se građanima Srbije može suditi za kaznena djela počinjena na teritoriju druge države.

Srbijanski mediji Jocićevo uhićenje dovode u vezu i s prošlotjednim ubojstvom Gorana Marića i Ilije Novovića. Nagađa se da su i oni mogli imati važne informacije o ubojstvu Pukanića i Franjića te da su zbog toga i likvidirani.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika