29.04.2009. / 13:59

Autor: Sandra Županić

Top stipendisti probili blokadu fakulteta u Splitu

Dijana Rapić, predstavnica splitskog studentskog zbora, istaknula je da minimalni studentski troškovi iznose oko 4000 kn mjesečno i to bez školarina

Predstavljanje je održano na Ekonomskom fakultetu u SplituPredstavljanje je održano na Ekonomskom fakultetu u SplituPredstavljanje akcije Top stipendija za top studente danas je održano na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Do sada je čak 26 studenata Sveučilišta u Splitu dobilo Top stipendiju.

Utemeljitelj akcije, tjednik Nacional i tvrtke partneri Ina, Ingra, HRT, Vipnet, Diners club i Hrvatska poštanska banka ove su godine osigurali rekordnih 1.440.000,00 kn, a nakon što su se akciji regionalnih stipendija priključile i zadarske tvrtke Tankerkomerc, Turisthotel i Tankerska plovidba, fond je porastao na 1.520.000,00 kn. U skladu s tim, ove će godine biti dodijeljeno ukupno 38 stipendija u iznosu od 40.000,00kn, odnosno 4.000,00 kn mjesečno.

Predstavnici fakulteta, studenata te gradskih i županijskih vlasti poveli su žustru raspravu o studentskom standardu u Splitu.

Dijana Rapić, predstavnica splitskog studentskog zbora, istaknula je da minimalni studentski troškovi iznose oko 4000 kn mjesečno i to bez školarina. Također, dodala je da najveći dio troškova otpada na smještaj, najčešće privatni, te prijevoz i prehranu. Zamjenik župana Splitsko dalmatinske županije Luka Brčić i splitski dogradonačelnik Božidar Čapalija istaknuli su da vlasti pomažu koliko mogu kroz stipendije te jednokratne pomoći za razne projekte, a smatraju da u stipendiranju više trebaju pomoći i lokalni gospodarstvenici.

Svoj iskustva predstavili u i splitski Top studenti Paško Burnać, Ana Kundid, Silvija Golem, Ilijana Denić, Lana Kekez i Vesna Pekić koji su rekli da im je Top stipendija pomogla u ostvarivanju poslovnih ciljeva te donijela ugled među kolegama i profesorima. Član stipendijskog vijeća Roko Andričević smatra da studenti ne mogu očekivati da će studiranje biti potpuno besplatno već im treba omogućiti da uz studiranje i rade.

"Želim da se što više splitskih studenata prijavi za Top stipendiju, jer mi se čini da su studenti drugih sveučilišta aktivniji u tom području. Ova stipendija je zaista vrhunska te je po iznosu u rangu onih koje se dodjeljuju u Europskoj uniji. Top stipendija, osim prosjeka, traži aktivnost i svestranost, a posebno mi se sviđa što jer njezina dodjela potpuno transparentna", rekao je Andričević.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika