05.05.2009. / 12:31

Autor: Hina

Iranac zbog preljuba kamenovan do smrti

Tijekom kamenovanja, muškarci se ukapaju u zemlju do pojasa a žene do vrata i kamenuju se do smrti. No, ukoliko se osoba iščupa iz rupe i pobjegne više joj se ne može suditi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKamenovanje do smrti u Iranu se i dalje primjenjuje, usprkos odluci ministra pravosuđa Hašemija Šahrudija da se prestane s tom praksom jer ima negativan učinak na međunarodnom planu, izvješćuje u utorak agencija ISNA i javlja o najnovijem takvom slučaju u sjevernom gradu Raštu.

U ožujku je u tom gradu zbog preljuba jedan muškarac kamenovan do smrti, potvrdio je u utorak glasnogovornik ministarstva pravosuđa i objasnio da se usprkos preporuci ministra Šahrudija ta kazna i dalje primjenjuje u udaljenijim pokrajinama. Žena iz navedenog slučaja se javno pokajala i pošteđena je kamenovanja, rekao je glasnogovornik.

Kamenovanje se u Iranu uglavnom primjenjuje za seksualne delikte, uključujući i preljub.

Tijekom kamenovanja, muškarci se ukapaju u zemlju do pojasa a žene do vrata i kamenuju se do smrti. No, ukoliko se osoba iščupa iz rupe i pobjegne više joj se ne može suditi.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika