06.05.2009. / 11:28

Autor: Hina

Krvavi napad u Afganistanu: Američka vojska ubila više od 30 civila

"Mogu potvrditi da je u operaciji u okrugu Bali Buluku u pokrajini Farahu bio veći broj civilnih žrtava", rekao je Abdul Hafar Vatandar

foto: Reutersfoto: ReutersViše od 30 civila poginulo je u ponedjeljak u borbama i u bombardiranju američkih snaga na zapadu Afganistana, izjavio je u srijedu načelnik policije u Farahu Abdul Hafar Vatandar.

"Mogu potvrditi da je u operaciji u okrugu Bali Buluku u pokrajini Farahu bio veći broj civilnih žrtava", rekao je Abdul Hafar Vatandar.

"Seljani su u dvama kamionima dovezli više od 30 trupala kako bi afganistanskim vlastima i međunarodnim snagama pokazali što se dogodilo", dodao je.

"Mislimo ipak da je broj žrtava veći od 30, budući da se ruševine kuća još pretražuju", rekao je.

Izaslanstva ministarstva unutarnjih poslova, UN-a i američke vojske stigla su na mjesto događaja radi istrage, dodao je.

Glasnogovornica Međunarodnoga odbora Crvenoga križa (CICR) Jessica Barry potvrdila je u srijedu da je više desetaka osoba, među kojima su žene i djeca, izgubilo život u zračnom napadu američkih snaga na zapadu Afganistana.

"Naš kolega iz afganistanskog Crvenoga križa poginuo je u bombardiranju zajedno s 13 članova obitelji", rekla je.

Akciju američkih zračnih snaga potaknuli su žestoki sukobi talibana s afganistanskim i međunarodnim snagama na zapadu zemlje, gdje su uporišta pobunjenika.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika