11.05.2009. / 11:40

Autor: Martina Čizmić

Çeku nakon progona iz Kolumbije: 'Srbija zloupotrebljava Interpol'

"Kolumbijski dužnosnici su mi rekli da nisu impresionirani zahtjevom Srbije te da mogu nastaviti sa svojim boravkom. No, kada je došao zahtjev Interpola, uznemirili su se i zatražili da napustim Kolumbiju u roku od 24 sata", rekao je Çeku

Agim ÇekuAgim ÇekuBivši kosovski premijer Agim Çeku optužio je Srbiju da zloupotrebljava Interpol kako bi podizala 'političke i pravno neutemeljene tjeralice'.

Çeku je uhićen u Kolumbiji jer je Srbija podigla tjeralicu kojom ga se tereti za ratne zločine. Nakon toga protjeran je iz te južnoameričke zemlje i vratio se u Prištinu.

"Kolumbijski dužnosnici su mi rekli da nisu impresionirani zahtjevom Srbije te da mogu nastaviti sa svojim boravkom. No, kada je došao zahtjev Interpola, uznemirili su se i zatražili da napustim Kolumbiju u roku od 24 sata", rekao je Çeku na konferenciji za novinare u Prištini, a prenose Večernje novosti.

Dodao je kako su mu Kolumbijci rekli da neće biti uhićen nego protjeran iz Kolumbije, jer imaju blisku i dnevnu suradnju sa tom agencijom zbog svojih unutarnjih problema.

Na kraju je ocijenio kako je došlo vrijeme da se Interpol sam pozabavi tjeralicama iz Srbije usmjerenima na kosovske građane.

"Srbija zloupotrebljava Interpol i kompromitira ga, jer traži da djeluje na temelju političkih zahtjeva koji nemaju pravnu osnovu. Mislim da je vrijeme da se Interpol pozabavi tim pitanjem i kaže 'dosta je bilo sa neozbiljnim zahtjevim", rekao je Çeku.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika