14.05.2009. / 11:17

Autor: Katarina Zorić

Taksist prebio legendu: U Beogradu pretučen Dragoslav Šekularac

Do incidenta je došlo jučer u prijepodnevnim satima nakon što su se Šekularac i taksist lakše sudarili automobilima. Najprije je došlo do verbalnog obračuna uz puno psovki, a potom i do fizičkog obračuna

Dragoslav Šekularac zadobio je lakše tjelesne ozljede; Foto: BlicDragoslav Šekularac zadobio je lakše tjelesne ozljede; Foto: BlicDragoslava Šekularca, legendarnog nogometaša Crvene Zvezde, jučer je u centru Beograda pretukao taksist. 70-godišnji Šekularac dobio je više udaraca po licu, razbijenu arkadu, a rasječena mu je i jagodica, objavio je srbijanski Blic.

Do incidenta je došlo jučer u prijepodnevnim satima nakon što su se Šekularac i taksist lakše sudarili automobilima. Najprije je došlo do verbalnog obračuna uz puno psovki, a potom i do fizičkog obračuna. Nemilom događaju svjedočio je Vuk Rosandić, menadžer i nekada frontmen popularne pop-grupe „Ruž” koji je sjedio u obližnjem kafiću kada je počeo sukob.

"Sudar nije bio ozbiljan. Ali počela je svađa koja je trajala sigurno desetak minuta. A onda je taksist dvaput udario Šekija tako jako da ga je odbacio na izlog. Šekularcu je pukla arkada i bio je sav krvav. Udarci su bili takvi da su ljudi pomislili da je netko pucao", ispričao je Rosandić.

Očevici kažu da ne mogu sa sigurnošću reći tko je započeo svađu, ali kažu da su psovke dolazile s obje strane te da je taksist napao slavno lijevo krilo. "Bilo je grozno. Automobili su se samo ogrebali, ali vidjela sam da je taksist uhvatio Šekularca za glavu i bacio ga na beton. Šekularac je potom ustao, ušao u automobič, ponovo bijesno izišao, skinuo registracijske tablice s taksistine škode i bacio ih. Taksist ga je nakon toga nastavio udarati", rekla je jedna od prolaznica koja je vidjela događaj.

Očevici incidenta bili su ljuti zbog napada na poznatog nogometaša. "Koliko god mislio da si u pravu, ne možeš tako brutalno napasti i udariti čovjeka koji ima 70 godina i koji je duplo niži i stariji od tebe. Šekularac je od udarca doslovno odletio metar i pol. Vikao sam na taksista dok je Šekiju tekla krv iz arkade, nosa i usana", uzbuđeno je ispričao Rosandić.

Vrlo brzo nakon tučnjave na mjesto događaja stigao je i Marko, sin Dragoslava Šekularca. "Mangup od tridesetak godina udario je čovjeka od 72 godine zbog lakšeg sudara. Hrabro, nema što", rekao je vidno uzbuđen Marko Šekularac.

Očevici incidenta pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Dragoslavu Šekularcu je pružena pomoć, a on je odbio da ga vozilo Hitne pomoći preveze u bolnici. Tamo se uputio sa sinom. Taksist je pak mjesto incidenta napustio tek kada su se razišli očevici i prolaznici koji su mu zbog ponašanja i udaranja starijeg čoveka uputili niz uvreda.

Policija je protiv obojice muškaraca podnijela prekršajnu prijavu. Dragoslav Šekularac ostao je bez komentara na nemili događaj, ali njegov sin medijima je rekao da mu se otac dobro osjeća. Ipak, nije htio detaljnije komentirati događaj.

Šekularčevi nekadašnji suigrači iz Zvezde bili su šokirani napadom na njega, ali su izbjegavali govoriti nešto više jer nisu nazočili događaju. Kako je većina njih bila na sastanku, Šekularca su zvali mobitelima, ali, kako su rekli, nije se javljao.

Legenda srpskog nogometa i Zvezde zapamćena je po bravurama na terenu i kao čovjek koji je predvodio reprezentaciju Jugoslavije do najvećeg uspjeha na svjetskim šampionskim utakmicama, četvrtog mjesta u Čileu 1962. godine kada je izabran u tim svijeta.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća u Srbiji je bio omiljen, a čak je i državni vrh odlučivao o njegovoj karijeri. Osim po majstorijama na terenu, zapamćen je i po beomskom životu. Još se uvijek prepričava njegovo brisanje cipele novčanicom iako on tvrdi da je novčanicu vratio u džep i da je tom gestom zapravo ismijavo prijatelja koji je težak za novce.

Vezane vijesti

Crvenoj zvezdi prijeti jednogodišnja suspenzija UEFA-e

Crvenoj zvezdi prijeti jednogodišnja suspenzija UEFA-e

Zbog dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, zaposlenicima u klubu, kao i drugim klubovima, Crvenoj zvezdi prijeti jednogodišnja suspenzija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika