14.05.2009. / 13:50

Autor: Hina

Slovenija: tunel Karavanke prema Austriji bit će tijekom noći zbog vježbe zatvoren

Simulacija je usmjerena u jačanje mjera zaštite jednocjevnog tunela koji je u promet pušten 1990. godine, a prema ocjenama vatrogasnih stručnjaka nema dovoljnu ventilaciju i druge mjere zaštite u slučaju požara

Ulaz u tunel KaravankeUlaz u tunel KaravankeZbog opsežne austrijsko-slovenske sigurnosne vježbe od četvrtka navečer u 19 sati do petka u 4 sata ujutro biti će zatvoren 8 kilometara dug tunel Karavanke, pa su slovenske prometne službe pozvale u četvrtak vozače osobnih i teretnih vozila koji u spomenuto vrijeme voze prema Salzburgu ili u obrnutom smjeru da se koriste alternativnim pravcem, odnosno koridorom Salzburg-Voralpenkreutz-Graz-Maribor.

U spomenuto vrijeme u tunelu i na pristupnim cestama održat će se velika vatrogasna vježba i vježba spašavanja, sa simulacijom požara vozila u tunelu, s nekoliko stotina sudionika, pripadnika vatrogasnih službi i službi prve pomoći iz Slovenije i Austrije.

Simulacija je usmjerena u jačanje mjera zaštite jednocjevnog tunela koji je u promet pušten 1990. godine, a prema ocjenama vatrogasnih stručnjaka nema dovoljnu ventilaciju i druge mjere zaštite u slučaju požara. Ventilacijski sustav ove će godine biti zamijenjen, a do 2019. godine planira se i gradnja posebnih kanala za evakuaciju u slučaju nesreće jer je gradnja druge cijevi tunela koja bi stajala oko 360 milijuna eura ocijenjena preskupom.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika