18.05.2009. / 13:40

Autor: Hina

Uspješno sletio prvi Airbus 320 sastavljen u Kini

Prvi Airbus 320 sastavljen u Kini uspješno je u ponedjeljak izveo prvi let i u lipnju bi trebao biti predan kineskoj tvrtki, objavio je europski proizvođač putničkih zrakoplova.

Prvi Airbus 320 sastavljen u KiniPrvi Airbus 320 sastavljen u KiniPrvi Airbus 320 sastavljen izvan Europe izveo je u ponedjeljak svoj prvi let, objavila je zrakoplovna tvrtka u priopćenju.

Nakon polijetanja iz zračne luke Tianjina, 120 km od Pekinga, gdje je tvrtka prošle godine izgradila tvornicu za sastavljanje zrakoplova, zrakoplov je letio četiri sata. U tvornici radi i prvi kineski inženjer koji je završio izobrazbu u Airbusu u Toulouseu, dodaje proizvođač.

Zrakoplovi Airbus A319/A320 za srednje linije trebaju biti predani od 2009. do 2011. tako da se svaki mjesec preda po četiri zrakoplova na mjesec.

Tvornica u Tianjinu, otvorena u rujnu prošle godine, u koju je uloženo između 1,17 i 1,47 milijarda dolara, prva je velika tvornica za sastavljanje Airbusa izvan Europe.

Izgrađena je po uzoru na tvornicu u Hamburgu.

Kineska tvornica izrađuje zrakoplove za domaće tržište.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika