21.05.2009. / 13:18

Autor: Katarina Zorić

Bombama na Tadića: S dva 'kinder jaja' upao u rezidenciju srbijanskog predsjednika

Kako javljaju mediji, muškarac s bombama je Dragan Marić koji je od ranije poznat policiji. Navodno je jutros elektoničkom poštom obavjestio policiju da će naoružan ući u Predsjedništvo. Naoružan je s dvije ručne bombe tipa M-85

Boris Tadić ušao je u zgradu oko 14 i 30Boris Tadić ušao je u zgradu oko 14 i 30Središte Beograda blokirano je policijskim snagama jer je u zgradu Predsjedništva Srbije ušao muškarac naoružan s dvije ručne bombe, javljaju srbijanski mediji. Kako je novinare izvijestila šefica Tadićeve novinarske službe Jasmina Stojanov, predstavnici policije i vojske napadaču su oduzeli jednu bombu. Pregovarački tim nastavlja rzgovore s njim i nastoji riješiti kriznu situaciju.

Srbijanski mediji javljaju da je predsjednik Boris Tadić ušao u zgradu oko 14 i 30, iako se napadač i dalje nalazi u zgradi. Tadić je ušao na glavni ulaz, iz pravca Pionirskog parka. Bombaš se nalazi u dijelu kod bočnog ulaza, na Andrićevom vijencu.

Mediji su objavili da je napadač Dragan Marić koji je prošao kroz vrata zgrade Predsjedništva držeći bombe u rukama, a prema neslužbenim informacijama s jedne je bombe skinuo osigurač.

Osiguranje je odmah reagiralo i stalo ispred naoružanog muškarca. Pripadnik osiguranja koji radi za pultom na ulazu u zgradu Predsjedništva rekao mu je: "Izvolite, gospodine", i uputio ga je lijevo od ulaza u sobu za novinare.

Dragan Marić, Foto: BlicDragan Marić, Foto: BlicMarić tako nije uspio direktno ući u zgradu, čak nije stigao ni do detektora metala koji se nalazi tri metara od ulaznih vrata. Odmah je izoliran u novinarsku ovalnu sobu, a na stolu ispred te sobe je ostavio jednu bombu. Drugu s koje je skinuo osigurač i dalje drži u novinarskoj sobi.

Kako javljaju mediji, Dragan Marić od ranije je poznat policiji. Navodno je jutros elektoničkom poštom obavjestio policiju da će naoružan ući u Predsjedništvo. Naoružan je s dvije ručne bombe tipa M-85.

Osim policiji, Marić je mail proslijedio na još 11 tisuća adresa, uglavnom državnih institucija i nevladinih organizacija. Kako piše Blic, Dragan Marić odlučio se na ovaj čin zbog neriješenog sudskog spora na Trgovačkom sudu. On je, naime, vlasnik tvrtke u Valjevu i 2008. godine je 80 dana štrajkao glađu pred zgradom Skupštine Srbije jer je bio nezadovoljan sudskim sporom. Vodio je dnevnik štrajka, a sve je detalje opisivao na internetskoj stranici www.maric-hungerstrike.com.

Oko zgrade srbijanskog Predsjedništva raspoređen je veliki broj policajaca naoružanih dugim cijevima, a ulica Kralja Milana je ograđena i zaustavljen je promet. Prostor oko zgrade Predsjedništva osigurava policija i zabranjuje prolaz građanima. Ispred zgrade se nalaze i vozila hitne pomoći.

Marić u e-mailu: Neka se svi maknu od zgrade Predsjedništva

U e-mailu koji je poslao na nekoliko tisuća adresa, Marić je upozorio da se svi trebaju maknuti od zgrade Predsjedništva jer, kako je napisao, 'nikoga ne želi povrijediti'. Naveo je da će aktivirati bombu ako do 16 sati s Vladom Sbrije ne potpiše dogovor o izvansudskoj nagodbi. "Ja ovdje izlažem svoj život, a ne živote drugih, i mogu ozlijediti samo sebe", naveo je Marić. Prijedlog za izvandusku nagodbu namjeravao je predati predsjedniku Borisu Tadiću. "Sa štitom ili na njemu!" napisao je Marić.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika