21.05.2009. / 21:03

Autor: Sandra Županić

Posljednje predstavljanje Top stipendije održano je u Puli

Grad Pula uvijek će raditi da studentima bude što bolje rekao je gradonačelnik Miletić te dodao da već godinama podržava akciju Top stipendija

Ekipa Top stipendije u PuliEkipa Top stipendije u PuliPosljednje ovogodišnje predstavljanje akcije Top stipendija za top studente održano je jučer u Puli u svečanoj dvorani Tone Peruško u zgradi bivšeg Filozofskog fakulteta. Predstavljanje je organizirano kao forum na kojem predstavnici županijske i gradske vlasti te studenti raspravljaju o tome kako studiranje učiniti što lakšim.

Osim Top studentica iz Pule Marije Vukoja i Nade Poropat u raspravi su sudjelovali župan Istarske županije Ivan Jakovčić i gradonačelnik Pule Boris Miletić.

"Sjećam se s koliko je entuzijazma moj prijatelj Ivo Pukanić govorio o projektu Top stipendija i mislim da se radi o odličnoj stvari. Županija svake godine izdvaja 2,7 milijuna kuna za stipendiranje te još daje 2 milijuna pulskom sveučilištu. Znam da to nije puno nova, ali za nas jest. Osnivanje sveučilišta u Puli najvažniji je projekt mog prošlog mandata. Čim bude moguće napravit ćemo menzu i studentski dom", rekao je Jakovčić.

Upravo nedostatak studentskog doma i menze kao glavni problem istaknuo je i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile Peter Aleksandar Tomino te dodao da je Pula vrlo skup grad za studiranje.

Grad Pula uvijek će raditi da studentima bude što bolje rekao je gradonačelnik Miletić te dodao da već godinama podržava akciju Top stipendija.

Đeni Dekleva Radković, članica Stipendijskog vijeća Top stipendije, rekla je da pulsko sveučilište za sada ima samo dva Top studenta te pozvala studente da se prijave u što većem broju jer ova stipendija nagrađuje izvrsnost.

Vezane vijesti

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

Obavještavamo vas da ove godine nećemo biti u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu akciju „Top stipendija za top studente“. Razlozi za takvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika