25.05.2009. / 10:42

Autor: Hina

Pakistanska vojska Talibanima dala 10 dana života

'Trebat će sedam do deset dana da se očisti Mingora od svakog islamističkog borca i preuzme nadzor nad gradom', kazao je general Athar Abas, glasnogovornik pakistanske vojske

Pakistanska vojska subotu je započela kopneni napad na okrug SvataPakistanska vojska subotu je započela kopneni napad na okrug SvataPakistanska je vojska u ponedjeljak ocijenila da će joj trebati još sedam do deset dana da od talibana preuzme nadzor nad Mingorom, središtem okruga Svata, gdje je u subotu počela kopneni napad nakon mjesec dana opsežne ofenzive na sjeverozapadu Pakistana.

Mingora, u rukama islamističkih boraca povezanih s Al-Kaidom, uobičajeno ima približno 300.000 duša, ali je grad gotovo potpuno ispražnjen u zadnja dva tjedna, tvrdi vojska.

Vojno zauzimanje bio bi važan korak u ponovnu osvajanju Svata i okolice gdje je vojska počela opsežnu ofenzivu 26. travnja kako bi "počistila" tu dolinu, nekoć turistički najprivlačnij dio zemlje, od talibana koji su je se domogli prije gotovo dvije godine.

"Trebat će sedam do deset dana da se očisti Mingora od svakog islamističkog borca i preuzme nadzor nad gradom", kazao je general Athar Abas, glasnogovornik vojske.

"Operacija je malo spora jer želimo izbjeći civilne žrtve i razaranje grada", dodao je.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika