28.05.2009. / 08:46

Autor: Hina

Amnesty International: 'Gaza na rubu katastrofe nakon izraelske ofenzive'

Ofenziva u trajanju 22 dana prouzročila je smrt više od 1400 Palestinaca i izazvala znatnu štetu na teritoriju, prema palestinskim izvorima

foto: Reutersfoto: ReutersIzraelska ofenziva na Pojas Gaze dovela je palestinski teritorij na rub katastrofe, tvrdi u četvrtak u godišnjem izvješću Amnesty International koji kritizira i palestinske skupine tvrdeći da krše ljudska prava.

Izraelska vojna operacija vođena od 27. prosinca 2008. do 18. siječnja 2009. kao odgovor na ispaljivanje palestinskih raketa na Izrael dovela je palestinski teritorij "na rub humanitarne katastrofe", tvrdi Amnesty.

Ofenziva u trajanju 22 dana prouzročila je smrt više od 1400 Palestinaca i izazvala znatnu štetu na teritoriju, prema palestinskim izvorima.

Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava osudila je izraelsku blokadu Pojasa Gaze, pojačanu nakon Hamasova preuzimanja vlasti u lipnju 2007.

Blokada je "izazvala već ionako teško humanitarno stanje, zdravstvene i sanitarne probleme, siromaštvo i pothranjenost 1,5 milijuna stanovnika", tvrdi Amnesty.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika