29.05.2009. / 18:03

Autor: Hina

Inzko od RS-a zahtijeva da poništi zaključke o prijenosu ovlasti

Narodna je skupština 14. svibnja prihvatila zaključke o učincim prijenosa ustavnih nadležnosti s RS-a na tijela BiH u kojima se traži da se pokrene postupak za povratak entitetskih nadležnosti u područjima financija, raspolaganja državnom imovinom i uspostave policijskih agencija

Valentin InzkoValentin InzkoVisoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko uputio je pismo u kojemu je pozvao vlasti Republike Srpske da ponište zaključke tamošnje skupštine koja je zatražila preispitivanje višegodišnjeg prijenosa nadležnosti s toga entiteta na BiH, rekao je u petak predsjednik Narodne skupštine toga entiteta Igor Radojičić.

Predsjednik Radojičić je potvrdio kako je skupštinski kolegij izviješćen o Inzkovu pismu. Dodao je kako će do sljedeće sjednice stranke razmotriti zahtjev visokog predstavnika i zauzeti stajalište.

Narodna je skupština 14. svibnja prihvatila zaključke o učincim prijenosa ustavnih nadležnosti s RS-a na tijela BiH u kojima se traži da se pokrene postupak za povratak entitetskih nadležnosti u područjima financija, raspolaganja državnom imovinom i uspostave policijskih agencija. U tome dokumentu zatraženo je da se u budućim ustavnim promjenama u BiH entitetima vrate ovlasti koje su im dane Daytonskim sporazumom.

Predloženo je i da se pokrene pravni spor pred domaćim i stranim pravosudnim tijelima o ustavnosti prijenosa ovlasti na državna tijela.

Vlasti RS-a su u samo tri slučaja od 68 raznih zahvata u zakone, ustav i propise, kojima su ojačana državna tijela BiH, pristale na prijenos ovlasti s entiteta na državu.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika