04.06.2009. / 16:48

Autor: Hina

Mesić i Türk razgovarali o smanjivanju napetosti u odnosima Hrvatske i Slovenije

"Dogovorili smo se da spustimo tenzije, da s tim problemima o kojima razgovaraju političari ne opterećujemo građane te da se razgovori nastave", kazao je Mesić

Stjepan Mesić i Danilo TürkStjepan Mesić i Danilo TürkHrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se u četvrtak, na rubu summita predsjednika država jugoistočne Europe na Cetinju, sa slovenskim predsjednikom Danilom Türkom i tom su se prilikom dvojica predsjednika dogovorila da je potrebno smanjiti napetosti u odnosima dviju država.

Nakon razgovora, kojemu su prisustvovali i njihovi suradnici, Mesić je novinarima rekao kako je sa svojim slovenskim kolegom razgovarao o otvorenim pitanjima koja opterećuju odnose dvije države te da su dogovorili o potrebi smanjivanja napetosti i nastavku razgovora, dodajući da se s Türkom ne susreće prvi put te da su uvijek ugodno razgovarali.

"Dogovorili smo se da spustimo tenzije, da s tim problemima o kojima razgovaraju političari ne opterećujemo građane te da se razgovori nastave", kazao je Mesić, dodajući kako otvorena pitanja između Hrvatske i Slovenije nisu neriješiva.

"Hrvatska i Slovenija imaju dobru suradnju na mnogim poljima i nju svakako treba i unaprijediti, a građane ne treba opterećivati pitanjima koja ništa ne znače u njihovim životima", rekao je Mesić.

I predsjednik Slovenije Danilo Türk kazao je da je istog mišljenja te da se dogovorio s Mesićem, kojeg iznimno cijeni kao sugovornika, o unapređivanju odnosa s Hrvatskom.

"Treba unaprijediti suradnju na svim poljima, a sporna pitanja trebali bi riješiti Olli Rehn i Europska komisija", kazao je Türk. Dodao je kako ne treba dizati tenzije, već mirno i dostojanstveno rješavati sporna pitanja.

Na pitanja novinara o tome je li u razgovorima bilo riječi o nekim novim potezima jedne ili druge strane, Türk je odrečno odgovorio, rekavši da će se sve rješavati u uredu Ollija Rehna.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika