06.06.2009. / 09:48

Autor: Hina

Ukrajina tvrdi da je platila Rusiji plin za svibanj

Ranije je ruski plinski div Gazprom objavio da još nije primio novac. "Nismo obaviješteni o plaćanju", izjavio je glasnogovornik Sergej Kuprianov

Gazprom je optužio Ukrajinu da nije platila račun za plin za svibanjGazprom je optužio Ukrajinu da nije platila račun za plin za svibanjUkrajina je u petak objavila da je u cijelosti platila računa za ruski plin za svibanj, dok je Moskva u slučaju neplaćanja zaprijetila novom plinskom krizom između dvije zemlje.

"Ukrajina je u cijelosti platila račun za plin za svibanj", izjavio je Valentin Zemlianski, glasnogovornik Naftogaza, ukrajinske nacionalne tvrtke. Ukrajinske vlasti provjerile su plaćanje u banci kroz koju je plaćanje izvršeno, tvrdi Zemlianski.

Ranije je ruski plinski div Gazprom objavio da još nije primio novac. "Nismo obaviješteni o plaćanju", izjavio je glasnogovornik Sergej Kuprianov.

Moskva je odredila konačan datum plaćanja u nedjelju 7. lipnja, ali je odgođen do utorka, 9. lipnja s obzirom da je u ponedjeljak praznik u Ukrajini, kazao je Kuprianov.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika