06.06.2009. / 22:16

Autor: Hina

Izraelska policija se sukobila s ortodoksnim Židovima u Jeruzalemu

Nasilje je izbilo kada su stotine ortodoksnih Židova u tradicionalnoj crnoj odjeći pokušale provaliti u parkiralište kod zgrade gradske uprave

Ortodoksni Židovi su se sukobili sa policijom u Jeruzalemu (Reuters)Ortodoksni Židovi su se sukobili sa policijom u Jeruzalemu (Reuters)Izraelska je policija u subotu u Jeruzalemu upotrijebila vodene topove protiv ortodoksnih Židova koji su na nju bacali kamenje prosvjedujući zbog otvaranje javnog parkirališta što je po njihovom mišljenju bilo protivno vjerskim zakonima.

Micky Rosenfled, glasonogovornik policije, rekao je da je šestero policajaca ozlijeđeno kamenjem a pet prosvjednika uhićeno u sukobima koji su izbili kod zgrade gradske uprave.

Nasilje je izbilo kada su stotine ortodoksnih Židova u tradicionalnoj crnoj odjeći pokušale provaliti u parkiralište kod zgrade gradske uprave koje su dužnosnici odlučili držati otvorenim u subotu, na dan kada je većina javnih objekata zatvoreno.

Ortodoksni Židovi ustrajavaju na tome da židovska država poštuje stare vjerske zakone koji zabranjuju vožnju ili rad na židovski šabat.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika