09.06.2009. / 18:00

Autor: Hina

Njemački Arcandor podnio zahtjev za proglašenje stečaja

"Arcandor je podnio zahtjev pred okružnim sudom u njemačkom gradu Essenu za pokretanje stečajnog postupka zbog prijeteće mu nelikvidnosti", kaže se u priopćenju Arcandora

ArcandorArcandorNjemački maloprodajni i turistički div Arcandor, koji zapošljava 50.000 ljudi u Njemačkoj, podnio je zahtjev pred sudom za pokretanje stečaja nakon što mu je vlada u Berlinu uskratila hitnu državnu pomoć, objavila je u utorak kompanija.

"Arcandor je podnio zahtjev pred okružnim sudom u njemačkom gradu Essenu za pokretanje stečajnog postupka zbog prijeteće mu nelikvidnosti", kaže se u priopćenju Arcandora.

Kako je dalje istaknuto u priopćenju, na putničku agenciju Thomas Cook, u kojem Arcandor drži 52 posto udjela, "stečajni postupak neće imati nikakvog utjecaja".

Arcandor je nadalje objavio da su njegov lanac robnih kuća Karstadt, kao i tvrtka za katalošku prodaju Quelle, također podnijeli zahtjeve za pokretanje stečajnog postupka.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika