10.06.2009. / 12:26

Autor: Boris Bilas

Vlasnik nepoznat, radnici najavili kolektivno samoubojstvo

Novi je vlasnik na ulazu u pogon "1. maja" postavio zaštitare te je iz upravne zgrade odnešena sva dokumentacija dioničarskog društva

GIK 1. maj u LapovuGIK 1. maj u LapovuOsim u Hrvatskoj probleme s privatizacijom nekad uspješnih poduzeća imaju i u Srbiji. Radnici Građevinsko-industrijskog kombinata "1.Maj" iz Lapova, koji štrajkaju već dva mjeseca nezadovoljni privatizacijom i odnosom novog vlasnika, odlučili su se za drastičan potez. Naime, za danas su najavili kako će na lokalnoj željezničkoj stanici i auto-cesti koja prolazi kroz Lapovo počiniti kolektivno samoubojstvo.

- Na ovakav korak građevinari su se odlučili jer legalnim putem ne mogu riješti probleme, a nitko od predsjednika Vlade do općine Lapovo im ne želi pomoći. Oni sedam mjeseci nisu primili plaće i dovedeni su do ruba egzistencije - izjavio je za Blicov web portal predsjednik Samostalnog sindikata GIK-a "1. maj" Novica Marković.

Da cijela stvar oko "1. maja" poprimi još bizarnije tonove pobrinula se Agencija za privatizaciju Republike Srbije koja je na zahtjev radnika pokušala doći do novih vlasnika. Međutim, niti nakon uvida u sve dokumente nitko ne zna tko su vlasnici "1.maja" i gdje se nalaze. Prema podacima Agencije vlasnik je tvrtka "Auto-Vojvodina", no ona posjeduje samo jedan servis u Novom Sadu koji je zatvoren i nema zaposlenih.

U međuvremenu novi je vlasnik na ulazu u pogon "1. maja" postavio zaštitare te je iz upravne zgrade odnešena sva dokumentacija dioničarskog društva.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika