10.06.2009. / 15:19

Autor: Boris Bilas

The Sun: Među putnicima na kobnom letu AF 447 bila dva terorista?

Francuska je posljednjih mjeseci primila brojne prijetnje radikalnih muslimanskih organizacija zbog slanja francuskih oružanih snaga u Afganistan

Brazilska vojska izvukla je krhotine trupa zrakoplova iz Atlantika 1200 kilometara sjevernoistočno od Recifea; Foto: ReutersBrazilska vojska izvukla je krhotine trupa zrakoplova iz Atlantika 1200 kilometara sjevernoistočno od Recifea; Foto: ReutersNove informacije o padu zrakoplova Air Francea na kobnom letu 447 i dalje dolaze iz minute u minutu. Najnovije kažu da su francuski obavještajci na popisu putnika uočili dva imena koja se nalaze i na popisu radikalnih muslimana za koje se smatra da su prijetnja francuskoj nacionalnoj sigurnosti.

Iako informacija još nije službena, engleski The Sun donosi izjavu djelatnika francuske tajne službe koji navodi kako su došli do vrlo bitnih informacija koje se moraju uzeti vrlo ozbiljno. Francuski agenti sada uspoređuju imena i datume rođenja kako bi bili potpuno sigurni u identitet dvojice putnika.

Francuska je posljednjih mjeseci primila brojne prijetnje radikalnih muslimanskih organizacija zbog slanja francuskih oružanih snaga u Afganistan. Od početka istrage o padu Airbusa u Atlantski ocean istražitelji ne isključuju teroristički napad kao mogući uzrok, pogotovo jer je Air France par dana prije nesreće dobio prijetnje o postavljanju bombe u njihove avione. Ipak, pravi razlog nesreće još uvijek nije poznat, a istražitelji usprkos novim dokazima o mogućem terorističkom napadu i dalje najviše sumnjaju da je pad zrakoplova uzrokovan tehničkim kvarom senzora za očitavanje brzine.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika