10.06.2009. / 18:10

Autor: Hina

Štrajk u podzemnoj željeznici izazvao nered u Londonu

Procjenjuje se da će štrajk londonsko gospodarstvo stajati oko 100 milijuna funta

Štrajk u podzemnoj izludio je Londončane (Reuters)Štrajk u podzemnoj izludio je Londončane (Reuters)Štrajk zaposlenika londonske podzemne željeznice izazvao je u srijedu prometne nevolje za milijune stanovnika britanske metropole.

Pošto je zbog štrajka zatvoren promet u devet od 11 podzemnih željezničkih linija, putnici su se počeli koristiti autobusima, riječnim čamcima i biciklima, a neki su i pješačili na kraćim udaljenostima.

Članovi nacionalnog sindikata prijevoznika, željezničara i pomoraca (RMT) počeli su u utorak 48-satni štrajk zbog plaća i uvjeta rada i završit će ga kasno u četvrtak. Uredno funkcioniranje prometa očekuje se tek u petak.

U utorak je propao zadnji krug pregovora o sindikalnim zahtjevima za povišenjem plaća od pet posto i obećanjem da neće biti otpuštanja radnika.

Svakim se danom londonskom podzemnom željeznicom služi tri milijuna putnika. Procjenjuje se da će štrajk londonsko gospodarstvo stajati oko 100 milijuna funta.

Gradonačelnik britanske metropole Boris Johnson izjavio je da je RMT "skrenuo s pameti" jer je pozvao na štrajk pošto je "odbio odličan sporazum".

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika