10.06.2009. / 19:46

Autor: Hina

Putin: Odreći ćemo se nuklearnog oružja, ako to učine i drugi

U zajedničkoj deklaraciji od 1. travnja američki i ruski predsjednici Barack Obama i Dmitrij Medvedev naredili su pregovaračima da počnu raditi nov sporazum o smanjenju nuklearnog oružja, koji će zamijeniti START-1, prvi korak "prema svijetu bez nuklearnog naoružanja"

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin izjavio je u srijedu da je Rusija spremna odreći se nuklearnog oružja ako to učini i SAD i druge zemlje koje ga posjeduju.

"Ako su se nuklearnih bomba spremni odreći oni koji ih proizvode i, službeno ili neslužbeno, posjeduju, naravno da ćemo pozdraviti i ubrzati taj proces u svakom smislu", rekao je Putin, prenosi agencija RIA Novosti. "Što će nam nuklearno oružje? Ako su drugi spremni za svijet bez njega, mi smo također", dodao je.

Putin je to rekao na sastanku s njemačkim ministrom vanjskih poslova Frankom-Walterom Steinmeierom koji je već izjavio da je potpuno izbacivanje nuklearnog oružja iz uporabe umjesto sprječavanja njegova širenja realan cilj.

"Taj cilj nije utopija, nego će ga ozbiljno uzeti u obzir američki, njemački i poljski političari", rekao je Steinmeier.

U zajedničkoj deklaraciji od 1. travnja američki i ruski predsjednici Barack Obama i Dmitrij Medvedev naredili su pregovaračima da počnu raditi nov sporazum o smanjenju nuklearnog oružja, koji će zamijeniti START-1, prvi korak "prema svijetu bez nuklearnog naoružanja".

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika