16.06.2009. / 19:28

Autor: Hina

'Iran će imati nuklearnu bombu spremnu za korištenje do 2014.'

Ocijenio je međutim da bi zadržavanje međunarodnih sankcija protiv Teherana moglo "dovesti do prekida" nuklearnog programa

Predsjednik Irana Mahmud AhmadinedžadPredsjednik Irana Mahmud AhmadinedžadŠef Mosada Meir Dagan kazao je u utorak da će Iran raspolagati atomskom bombom "spremnom za korištenje" 2014. ako njegov nuklearni program ne bude ometan.

"Ako njihov program ne bude imao tehničkih problema, Iranci će posjedovati bombu spremnu za upotrebu oko 2014., što predstavlja konkretnu prijetnju sigurnosti Izraela. Moramo ukloniti tu prijetnju", kazao je Dagan pred povjerenstvom vanjskih poslova i obrane u parlamentu.

Ocijenio je međutim da bi zadržavanje međunarodnih sankcija protiv Teherana moglo "dovesti do prekida" nuklearnog programa.

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman izjavio je u utorak ujutro da Izrael očekuje od međunarodne zajednice "odluke protiv iranskog nuklearnog programa poput onih nametnutih Sjevernoj Koreji".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
16/6/09

Zlaja1250, 16.06.09. 20:37

da li je Mahmud Ahmadinedzad predsjednik Izraela????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika