20.06.2009. / 10:41

Autor: Hina

Unatoč zabrani u Iranu se spremaju novi prosvjedi

"Nisam ništa čuo o tome da je prosvjed otkazan. Kao što je rekao Karubi, održat će se prijepodne", u središtu glavnog grada Irana, kazao je taj neimenovani savjetnik

Iranci spremaju nove prosvjede (Reuters)Iranci spremaju nove prosvjede (Reuters)Protivnici reizbora iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada odlučili su se suprotstaviti naređenju vrhovnog vođe Alija Hameneija o prekidu prosvjeda, okupljanjem tijekom prijepodneva u središtu glavnog grada.

Bliski suradnik jednog od dužnosnika oporbenog pokreta kazao je u subotu ujutro da nije dano naređenje o otkazivanju prosvjeda.

"Nisam ništa čuo o tome da je prosvjed otkazan. Kao što je rekao Karubi, održat će se prijepodne", u središtu glavnog grada Irana, kazao je taj neimenovani savjetnik.

Mehdi Karubi, kandidat reformator na predsjedničkim izborima 12. lipnja i blizak drugom osporavanom kandidatu Miru Hoseinu Musaviju, zatražio je u srijedu dopuštenje za taj prosvjed ali mu je on odbijen.

Savjetnik je kazao da je "Hatami namjeravao govoriti" na prosvjedu u subotu.

Teheran i drugi gradovi u Iranu već su tjedan dana poprište masovnih prosvjeda pristaša glavnog Ahmadinedžadova suparnika Musavija, te Karubija, koji traže poništenje izbora zbog prijevare.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika