21.06.2009. / 16:05

Autor: Hina

Jaki potresi u Dalmaciji i BiH, nema informacija o štetama

Potres sa epicentrom kod Posušja osjetili su i stanovnici južne Dalmacije

Potres za sad nije izazvao nikakvu štetuPotres za sad nije izazvao nikakvu štetuSeizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske danas oko 12,54 sati zabilježili su jak potres s epicentrom između Selina i Nina.

Magnituda je potresa prema Richteru iznosila M=4 stupnjeva, pa se može pretpostaviti da se u epicentru mogao osjetiti intenzitetom od VI stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Poznato je da su potres osjetili stanovnici čitavog zadarskog područja.

Seizmološka službe Republike Hrvatske također je izvjestila kako je danas u 13,20 sati zabilježen vrlo jak potres s epicentrom u Bosni I Hercegovini, u okolici Sela Mukinje kod Posušja, čija je magnituda prema Richteru iznosila M=5 stupnjava, a koji se osjetio u cijeloj južnoj Hrvatskoj.

Uređaji Centra za seizmologiju Federacije BiH zabilježili su u nedjelju jak potres jakosti 4,6 stupnjeva po Richteru nedaleko Posušja u BiH koji se osjetio u Dalmaciji i većem dijelu Hercegovine, izjavio je za Hinu načelnik Centra za seizmologiju Ivan Brlek.

Magnituda je potresa prema Richteru iznosila M=5 stupnjava, pa se može pretpostaviti da se u epicentru mogao osjetiti intenzitetom VII stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Prema prvim podacima potres se, osim na splitskom području, gdje je izmjerena jačina iznosila 4 stupnja Richterove ljestvice, osjetio i u Kaštelima, Trogiru, Imotskom, Makarskoj, Šibeniku, te u nekim djelovima Dalmatinske zagore i na otocima.

Za sada nema nikakvih dojava o eventualnoj materijalnoj šteti ili o ozljeđenima, a još se uvijek prikupljaju informacije s terena, doznaje se u Županijskom centra 112 u Splitu.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika