22.06.2009. / 23:02

Autor: Hina

Slovački premijer kaže da bi se uskoro mogla prekinuti dostava ruskog plina

"Možebitni prekid isporuka plina, koji je vrlo izgledan krajem prvog tjedna srpnja, neće imati posljedica po slovačka domaćinstva ili industriju", rekao je Fico

Robert FicoRobert FicoPostoje veliki izgledi da će isporuke ruskog plina Europi preko Ukrajine biti prekinute u prvom tjednu srpnja, rekao je premijer Slovačke u ponedjeljak.

Robert Fico je rekao da je prekid vjerojatan jer je vrlo izgledno da Ukrajina neće Rusiji moći platiti plin isporučen u lipnju.

Ruski Gazprom je ubrzo nakon Ficovog istupa izjavio da je vrlo zabrinut zbog niskih razina uskadištenog plina u Ukrajini i njene sposobnosti da plati plin ali je dodao da je prerano govoriti o prekidu isporuka u srpnju.

"Možebitni prekid isporuka plina, koji je vrlo izgledan krajem prvog tjedna srpnja, neće imati posljedica po slovačka domaćinstva ili industriju", rekao je Fico novinarima nakon sastanka kriznog stožera na kojem se procjenjivala pripremljenost za možebitni prekid opskrbe.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika