23.06.2009. / 12:42

Autor: Martina Čizmić

Janša na saslušanju: Ministrica policije vodi vlastiti rat protiv bivšeg premijera

Kako piše slovenski Dnevnik, ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal je predsjedniku SDS-a prije nekoliko mjeseci prigovorila da je citiranjem neke njene izjave sa sastanka predsjednika paralamentarnih stranaka 2007. otkrio tajne podatke

Janez (Ivan) JanšaJanez (Ivan) JanšaSlovenska demokratska stranka na svojim je stranicama objavila policijski poziv na saslušanje svog predsjednika i bivšeg premijer Janeza Janšu zbog optužbe da je otkrivao tajne podatke. No, umjesto Janez, na pozivu stoji Ivan Janša, što ukazuje na to da je Janša devedesetih promijenio svoje ime.

Također, SDS navodi da je optužba zbog koje je Janša pozvan na saslušanje veoma slična onoj od prije 21 godinu kada je bio optužen da je imao u svom posjedu tajne vojne dokumente koje je davao novinarima na uvid neovlašteno. I tada je na dokumentima stajalo ime Ivan.

Zanimljivo je da je tadašnju aferu istraživao agent Udbe Drago Isajlović, kojeg je i aktualna vlada honorarno zaposlila zbog neke istrage.

"Moguće je da oba događaja nisu neposredno povezana, ali nije moguće u potpunosti isključiti tu mogućnost. Jer kako bivši agent Udbe Isajlović može savjetovati ministarstvo financija? Kako s tajnim istragama, podmetanjima i uhićenjima može poboljšati gospodarski rast? Ne bi nas iznenadilo da se otkrije kako se Isajlović bavi istim stvarima kao prije 21 godinu", zapisali su na svojim web stranicama.

Kako piše slovenski Dnevnik, ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal je predsjedniku SDS-a prije nekoliko mjeseci prigovorila da je citiranjem neke njene izjave sa sastanka predsjednika paralamentarnih stranaka 2007. otkrio tajne podatke.

No, u SDS-u ističu da je Janša tom prigodom citirao izjavu koja je bila javno izrečena, te samim time ne može biti tajni podatak. Stoga optužbu ministrice Kresal smatraju zloupotrebom položaja za osvetu političkom suparniku.

"U Hudoj jami otkrivaju stotine ljudskih ostataka, tranzicijski tajkuni preko poštanskih pretinaca kradu tvrtke, a policija umjesto ubojica i razbojnika progoni političke suparnike predsjednice LDS-a. Daleko smo došli", zaključuju na kraju SDS-ovci.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika