23.06.2009. / 13:47

Autor: Berislav Jelinić

Bez natječaja: HTV za Gričku vješticu Grubišiću plaća 1,9 milijuna kuna po epizodi

Radi se o kompromisnom dogovoru, jer je Grubišić isprva po epizodi predlagao budžet od 3,2 milijuna kuna. Na koncu se budžet smanjio na 1,9 milijuna kuna zato što je čelništvo HRT-a odlučilo da taj budžet ne smije premašiti troškove snimanja Duge mračne noći

Vinko Grubišić, predsjednik uprave Jadran filmaVinko Grubišić, predsjednik uprave Jadran filmaVinko Grubišić, šef Jadran filma, uspio se dogovoriti sa čelnicima Hrvatske televizije o uvjetima pod kojim će se snimati nova dramska igrana serija Grička vještica. Nacional.hr je od izvora bliskih HTV-u doznao da će Jadran film po epizodi imati na raspolaganju budžet od 1,9 milijuna kuna.

Radi se o kompromisnom dogovoru, jer je Grubišić isprva po epizodi predlagao budžet od 3,2 milijuna kuna. Na koncu se budžet smanjio na 1,9 milijuna kuna zato što je čelništvo HRT-a odlučilo da taj budžet ne smije premašiti dosad najskuplji sličan projekt. Naime, po istoj cijeni snimala se i igrana dramska serija Duga mračna noć Antuna Vrdoljaka.

U prvom navratu predviđeno je snimanje 12 epizoda, a postoji i mogućnost da se snime dodatne 24 epizode. Dakle za prvu sezonu emitiranja ukupno će biti potrošeno 22,8 milijuna kuna, a ako projekt dobro prođe kod publike za tri sezone Jadran film bi samo u tom projektu mogao dobiti na raspolaganje 68,4 milijuna kuna.

Izvori bliski HRT-u za Nacional.hr su potvrdili da je projekt realiziran bez natječaja, ali navode da se tako radilo prvenstveno zato što je Jadran film otkupio sva moguća prava na Gričku vješticu, pa su morali s njima ući u taj projekt. Zbog velikih budžeta ravnateljstvo HRT-a upravo planira odabrati i posebnu tvrtku koja će kontrolirati troše li se budžetska sredstva namjenski ili ne.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika