23.06.2009. / 18:54

Autor: Hina

Talijansko-Izraelsko prijateljstvo: Berlusconi i Netanyahu oštro osudili iranski režim

Talijanski je premijer ipak pozvao izraelskog kolegu da prestane sa židovskim doseljavanjem na Zapadnoj obali. Netanyahu je u Rimu počeo svoj prvi posjet Europi otkako je u ožujku stupio na dužnost. Sutra će boraviti u Parizu.

Benjamin Netanyahu i Slivio Berlusconi Foto: ReutersBenjamin Netanyahu i Slivio Berlusconi Foto: ReutersItalija i Izrael u utorak su u Rimu oštro osudili iranski režim, nakon susreta talijanskog premijera Silvija Berlusconija i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua koji je Iran nazvao "najvećom prijetnjom" u regiji.

"Najveća prijetnja je nasilničko ponašanje Irana koji provodi represiju nad vlasitim narodom", rekao je Netanyahu i pohvalio "hrabrost iranskog naroda koji se javno zauzima za slobodu".

"Jako smo zabrinuti zbog stanja u Iranu i još jednom smo odlučno osudili izjave iranskih čelnika da holokausta nije bilo", dodao je Berlusconi.

Talijanski premijer je usto podupro Netanyahuovo stajalište da je potrebno demilitarizirati buduću palestinsku, a Izrael definirati kao židovsku državu.

Razvojačenje palestinske države "čini nam se potpuno pravedno", kao i "definiranje Izraela kao židovske države, koje se mora postići na kraju pregovora", kazao je Berlusconi.

No, talijanski je premijer ipak pozvao izraelskog kolegu da prestane sa židovskim doseljavanjem na Zapadnoj obali.

Netanyahu je u Rimu počeo svoj prvi posjet Europi otkako je u ožujku stupio na dužnost. Sutra će boraviti u Parizu.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika