24.06.2009. / 12:49

Autor: Nacionalova redakcija

Orić iza rešetaka: Zapovjedniku obrane Srebrenice dvije godine zatvora

Naseru Oriću suđeno je zbog prijetnji i iznude, ali je osuđen samo zbog neovlaštenog posjedovanja veće količine oružja; obrana i tužiteljstvo najavili su žalbe na presudu

Naser Orić tijekom suđenja u HaaguNaser Orić tijekom suđenja u HaaguRatni zapovjednik obrane Srebernice Naser Orić osuđen je na dvije godine zatvora. Općinski sud u Sarajevu u srijedu je oslobodio Orića optužbe za kazneno djelo iznude, a osudio ga zbog nedopuštenog i neovlaštenog posjedovanja oružja.

U kaznu će biti uračunato vrijeme koje je Orić proveo u pritvoru, pojasnilo je Sudsko vijeće tijekom izricanja presude.

Naser Orić bio je optužen da je prijetnjama bračnom paru Dževi Okanović i Seadu Hodžiću, stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 167.000 KM.

Na izricanju presude rečeno je da tužiteljstvo nije dokazalo Orićevu krivnju za iznudu i prijetnju, ali da je dokazano da je optuženi kriv za djelo nedopuštenog i neovlaštenog držanja oružja ili streljiva. Tijekom pretresa Orićeva stana u listopadu prošle godine, pronađena je veća količina oružja.

Žalbu na presudu Općinskog suda najavili su i tužiteljstvo i Orićeva obrana.

Nasera Orića, koji je u ratu bio zapovjednik Armije BiH u Srebrenici, Haški sud je sredinom prošle godine pravomoćno oslobodio optužbi za ratne zločine.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika