24.06.2009. / 14:36

Autor: Hina

Papa će 10. srpnja primiti Baracka Obamu

Summit G8 kojim ove godine predsjeda Italija, održat će se u L'Aquili, gradu koji je 6. travnja pogodio katastrofalan potres u kojem je poginulo gotovo 300 ljudi, a ne kao što je prvotno bilo predviđeno na Sardiniji

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. primit će američkog predsjednika Baracka Obamu nakon summita skupine G8 u talijanskom gradu L'Aquili od 8. do 10. srpnja, rekao je jedan izvor blizak organizatorima susreta.

Vatikan nije zadovoljan Obaminim podupiranjem prava na pobačaj, kao niti njegovim zauzimanjem za građanske zajednice istospolnih parova, pa je odbio dati agreman za nekoliko predloženih kandidata za američkog veleposlanika pri Svetoj Stolici. To je pitanje riješeno tek u svibnju ove godine kada je Obama za veleposlanika imenovao katoličkoga teologa kubanskoga podrijetla Miguela H. Diaza (45) iz Minnesote.

No, Papa i američki predsjednik slažu se u pogledu mnogih međunarodnih pitanja, a Vatikan je priopćio da jako cijeni nedavni govor američkog predsjednika o novim odnosima između SAD-a i muslimanskog svijeta. Stajališta su im usuglašena i o načinima rješavanja problema na Bliskom istoku.

Summit G8 kojim ove godine predsjeda Italija, održat će se u L'Aquili, gradu koji je 6. travnja pogodio katastrofalan potres u kojem je poginulo gotovo 300 ljudi, a ne kao što je prvotno bilo predviđeno na Sardiniji.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika