24.06.2009. / 19:39

Autor: Hina

Iranska TV: djelomično prebrojavanje glasova potvrdilo izborni rezultat

Iranska televizija u svom je programu na na engleskom jeziku, Press TV, obavila poruku: "Iran: djelomično prebrojavanje glasova potvrđuje izborni rezultat". Pojedinosti nisu objavljene

Prema rezultatima izbora Ahmadinedžad bi trebao biti predsjednikPrema rezultatima izbora Ahmadinedžad bi trebao biti predsjednikIranska državna televizija objavila je u srijedu da je djelomično prebrojavanje glasova sa spornih predsjedničkih izbora 12. lipnja potvrdilo izborni rezultat.

Službeni rezultati objavljeni dan nakon izbora pokazali su da je konzervativni predsjednik Mahmud Ahmadinedžad uvjerljivo pobijedio, no njegov umjereni protukandidat Mir Husein Musavi ocijenio je da su izbori namješteni i zatražio njihovo poništavanje.

Iranska televizija u svom je programu na na engleskom jeziku, Press TV, obavila poruku: "Iran: djelomično prebrojavanje glasova potvrđuje izborni rezultat". Pojedinosti nisu objavljene.

Iransko vrhovno zakonodavno tijelo Vijeće čuvara ranije je objavilo kako je spremno na ponovno prebrojavanje deset posto glasačkih listića, no zasad nije jasno odnosi li se vijest Press TV-a upravo na to.

Počćetkom ovoga tjedna, glasnogovornik vijeća, koje potvrđuje izborne rezultate, odbacio je mogućnost poništenja izbora rekavši da nisu otkrivene velike nepravilnosti.

No, vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei odobrio je zahtjev Vijeća da se za pet dana produži rok za zaprimanje i razmatranje pritužbi na izbore.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika