25.06.2009. / 13:17

Autor: Hina

Represija u Iranu: Uhićeno najmanje 140 iranskih političara, profesora i novinara

Reformistički dnevni list Etemad objavio je popis sa 71 imenom istaknutih reformista iz kampanje kandidata Mira Huseina Musavija, koji vodi pokret osporavanja izbora

Foto: ReutersFoto: ReutersNajmanje 140 iranskih političara, profesora, studenata i novinara zatvoreno je od početka nemira koji su slijedili poslije osporavanog reizbora predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada 12. lipnja, prenose mediji u četvrtak.

Reformistički dnevni list Etemad objavio je popis sa 71 imenom istaknutih reformista iz kampanje kandidata Mira Huseina Musavija, koji vodi pokret osporavanja izbora.

Musavijeva internetska stranica također je objavila da je 70 profesora i članova islamskih studenskih udruga uhićeno poslije susreta s Musavijem u srijedu.

Vlasti su također objavile da su uhićena dva strana novinara, jedan iransko-kanadskog podrijetla i drugi grčko-britanskog koji rade za američke novine.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika