26.06.2009. / 07:16

Autor: Hina

BiH želi ubrzati gradnju koridora Vc i ojačati veze s Hrvatskom

Novim ministar Rudo Vidović istaknuo je kako politički pritisci ne mogu osporiti izgradnju autoceste na koridoru Vc Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče

Izgradnjom koridora Vc povezala bi se srednja i južna EuropaIzgradnjom koridora Vc povezala bi se srednja i južna EuropaNovi ministar prometa i veza BiH Rudo Vidović koji je u srijedu imenovan u državnome Parlamentu istaknuo je u četvrtak u Mostaru da će nastojati ubrzati strateške projekte u državi poput koridora Vc i izgradnje spojnih točaka s Hrvatskom.

"Ono što je zacrtano programom rada ministarstva od strateških projekata poput koridora Vc do određenih zakonskih rješenja, pravilnika nastojat ćemo dodatno ubrzati. To se odnosi i na realizaciju memoranduma oko mostova koji su prije dogovarani s Republikom Hrvatskom od Svilaja i Brčkog, te na koridoru Vc", rekao je Vidović u izjavi za lokalne medije.

Vidović je na mjestu ministra prometa i veza naslijedio Božu Ljubića koji je ranije podnio ostavku.

Dodao je kako politički pritisci ne mogu osporiti izgradnju autoceste na koridoru Vc Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče. Pozvao je sve institucije da postignu dogovor oko spornih točaka kako bi se realizirao projekt kojega financira Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj.

Vezane vijesti

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Od 1. srpnja 2013. godine u planu je otvorenje trajektne linije između kopna i poluotoka Pelješca, namijenjene prvenstveno prijevozu kamiona, najavio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika