26.06.2009. / 14:18

Autor: Boris Bilas

U gostima kod Legije: Ulemekova vila u rukama srpskog pravosuđa

Vila Milorada Ulemeka nije jedina na udaru srpskog pravosuđa. Specijalno tužiteljstvo za organizirani kriminal oduzelo je veliko zemljište u Schillerovoj ulici na kojem je bilo sjedište zloglasnog Zemunskog klana

Unutrašnjost vile Milorada Ulemeka Legije Foto: www.blic.rsUnutrašnjost vile Milorada Ulemeka Legije Foto: www.blic.rsSrpska je država u četvrtak nakon pravog malog igrokaza preuzela vlasništvo nad vilom Milorada Ulemeka - Legije. Kako što smo već pisali na ovom portalu Legiji je beogradski sud oduzeo vili u naselju Cerak jer nije mogao dokazati porijeklo novca kojim je kupljena.

U vilu vrijednosti 250.000 eura stigli su pripadnici policije u pratnji novinara, a tamo su ih dočekali odvjetnici Milorada Ulemeka i Legijini privatni tjelohranitelji. Kako pišu novinari beogradskog Blica Legijina supruga Aleksandra Ivanović potpuno je ispraznila kuću te je u njoj iskopčana struja. u cijeloj vili jedino je ostala opremljena kuhinja i jacuzzi ugrađen u kupaoni.

Primopredaja kuće nije prošla lagano jer su Ulemekovi odvjetnici na sve moguće načine spriječiti preuzimanje te su pokušali osporiti oduzimanje vlasništva i ulazak u vilu. Posebno su bili ogorčeni činjenicom da su preuzimanju vile nazočni bili i novinari.

"Ovdje se radi o pravnom nasilju. Država nema nikakve osnove za preuzimanje kuće", kazali su okupljenim novinarima Legijini odvjetnici, dodavši kako njegova supruga Aleksandra Ivanović "zbog osobne sigurnosti mora preseliti u podstanare". Aleksandra Ivanović je ostala u kući sve dok bravar nije promijenio brave na ulaznim vratima vile.

Zanimljivo je kako Legijina vila nije jedina na udaru srpskog pravosuđa. Specijalno tužiteljstvo za organizirani kriminal oduzelo je veliko zemljište u Schillerovoj ulici na kojem je bilo sjedište zloglasnog Zemunskog klana. Isto tako ispituje se imovina i drugih osuđenih pripadnika tog klana, kao i onih koji su bijegu. Uz njih tužiteljstvo ispituje i imovinu osumnjičenima za šverc cigareta, Stanku Subotiću Canetu i Siniši Stojičiću.

Vezane vijesti

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika