26.06.2009. / 13:59

Autor: Hina

G8 pozvao Izrael na zamrzavanje procesa kolonizacije

Frattini je u ime G8 ponovio potporu načelu "dviju država i dvaju naroda", naglasivši nužnost "olakšanja palestinske situacije"

Franco Frattini na sjednici ministara vanjskih poslova država G8 u Trstu Foto: ReutersFranco Frattini na sjednici ministara vanjskih poslova država G8 u Trstu Foto: ReutersMinistri vanjskih poslova osam najrazvijenijih zemalja svijeta (G8) u petak su na sastanku u Trstu izrazili potporu zamrzavanju procesa kolonizacije palestinskih područja, izjavio je talijanski ministar Franco Frattini, predstavljajući završnu deklaraciju ministarskog sastanka.

Francuski ministar Bernard Kouchner ustvrdio je kako je glede toga primijetio "evoluciju" kod izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, s kojim se u srijedu sastao u parizu.

"Stekao sam dojam da se evoluira prema razumijevanju stajališta " SAD i EU o pitanju izraelske kolonizacije palestinskih područja.

G8 podupiru "zamrzavanje izraelskog koloniziranja i prestanak nasilja u cilju stvaranja ozračja povjerenja, pogodnog za mirovne pregovore", izjavio je Frattini, koji je kao domaćin predsjedao sastanku.

Postoji "suglasnost gledišta o načelu da se kolonizacija mora prekinuti... Daljnje širenje naselja tijekom pregovora bilo bi razlog velike zabrinutosti", dodao je.

Frattini je u ime G8 ponovio potporu načelu "dviju država i dvaju naroda", naglasivši nužnost "olakšanja palestinske situacije".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika